Kako smrsati 5 ,10 ,15 ,20 kg

Bez obzira da li želite smršati 5,10,15 ili 20 kg princip je isti samo je za skidanje više kilograma potrebno više vremena.Postepeno mršavljenje je zdravije ,bez stresa za organizam a i kilogrami se ne vraćaju tako brzo.

Da bi počeo proces mršavljenja potrebno je svakodnevno bez izuzetka unositi manje kalorija nego što je organizmu potrebno,tako da on bude primoran da za upotpunjenje dnevnih kalorijskih potreba razgradjuje i sagoreva masne ćelije koje grade salo kojeg se svi želimo osloboditi.Promena životnih navika i načina ishrane je najvažnija stvar za mršavljenje i buduće održavanje željene težine.

Kako smršati.

Ko želi smršati mora da poveća unos voća i povrća pre svega zbog vitamina i minerala koje ono sadrži ali i zbog dijetalnih vlakana koja daju osećaj sitosti što je veoma važno za sprečavanje prejedanja.Ako jedete na emocionalnoj bazi što je veoma čest slučaj ,grickalice zamenite voćem ,imajte uvek neku voćku u blizini jer voće sadrži malo kalorija.
Polovinu tanjira prekrijte sa voćem i povrćem. Izaberite proizvode koji su sezonski za vrhunski ukus i najbolje cene.

Uživajte u voću i povrću koje sadrže kalijum. Voće kao što su banane, sok od pomorandže i suve šljive, zajedno sa povrćem kao što su slatki krompir, spanać i sočivo će se pobrinuti da dobijete kalijuma koji vam je potreban.
Koristite povrće kao glavno jelo. Na primer, jedite boraniju ili salatu i dodajte kuvanu piletinu ili losose.
Koristite smrznuto povrće. Ono se brzo kuva u mikrotalasnoj kada ste u žurbi da spremite večeru.

Naučite da jedete integralne žitarice umesto rafinisanih namirnica.
Zamenite rafinisane namirnice onima od celog zrna zbog prefinjenih spororazgradivih ugljenih hidrata.Jedite crni pšenični hleb,ražani hleb, testeninu od celog zrna pšenice ili braon pirinač.
Zamenite belo brašno  ,crnim ili ovsenim za pripremu palačinki ili peciva.
Prosti ugljeni hidrati se veoma brzo razgrade ,organizam ima odjednom obilje energije sa kojom nezna šta će pa je metaboliše u masti kao rezervu.Posle ovoga vi odmah osećate glad i ponovo posežete za hranom ,ovo je jedan od mehanizama gojenja koji se može prekinuti izbegavanjem rafinisanih namirnica pre svega onih od beog brašna.
kako smrsati 10 kg
Proteini su veoma važni za održanje mišićne mase a samim tim i idealne težine.Iako su mišići četiri puta teži od sala oni su najveći potrošači kalorija u organizmu,pa samim tim i neka vrsta regulatora težine.Nažalost s godinama količina mišićne mase opada pa samim tim i potreba za kalorijama a kako mi obično jedemo iste količine hrane ili čak i veće a manje smo fizički aktivni gojenje je neminovno.
Na sreću u bilo kojim godinama se može izgraditi nova mišićna masa ,da ne bude zablude ne treba vam brdo mišića već samo kilogram do dva mišićne mase.
Najbolji izvor proteina je posno meso poput pilećih grudi,nemasne govedine,nemasne svinjske kremenadle ili ribe.Ako koristite razne delove piletine obavezno uklonite kožu jer je puna lošeg holesterola i nezdravih masnoća.
Nemojte konzumirati mesne preradjevine poput,salama,šunke,kobasica,viršle,pašteta itd. jer sadrže dosta masti i nezdravih kalorija koje dovode do povećanja kg.Balkanske zemlje u procentima imaju veliku potrošnju ovakvih proizvoda u ukupnoj ishrani i veliki procenat gojaznih.Kako je potrošnja ovakvih proizvoda rasla u protekloj deceniji broj gojaznih a posebno gojazne dece se povećavao.
Vegetarijanci ali i ostali mogu dobiti dovoljno proteina iz soje, oraha, pasulja i semena.

Iako je tema ovog posta kako smršati ,većinom smo govorili o stvarima koje goje ali samim njihovim izbegavanjem i boljim načinom ishrane kilogrami će početi da se smanjuju.
Za one koji traže instant efikasna rešenja bez mnogo muka i promena tu je Herbalife šejk Formula 1 u preko 80 zemalja sveta najefikasniji proizvod za mršavljenje,koji funkcioniše kao zamenski obrok.Dakle konzumacijom ovog ukusnog šejka umesto dva obroka dnevno vi dobijate sve što je potrebno organizmu ali u samo 220 kalorija.Svakodnevnim korišćenjem veoma efikasno ćete smršati 5, 10 ,15 ,20 ili više kg.
Herbalife šejk formula 1

 

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *