Kako najbrze smršati

Kako najbrže smršati je veoma često postavljano pitanje ,mnogi žele da što brže smršaju ne razmišljajući o zdravstvenim posledicama a brzo mršavljenje je obično i nezdravo mršavljenje.

Ipak brzo a ujedno i zdravo smršati je moguće ali to ne podrazumeva gubitak većeg broja kilograma za nedelju dana ili kako neki očekuju za 3-4 dana.Nakupljanje sala u našem telu je veoma spor proces ,salo se sastoji od masnih ćelija a njihova razgradnja za nekoliko dana je nemoguća.Oni koji propagiraju dijete ili preparate uz koje ćete najbrže smršati nikad ne kažu da ćete samo izgubiti više kilograma tečnosti a da će salo ostati netaknuto.Kako se naše telo sastoji od 75% procenata vode moguće je dijetama ili preparatima veoma brzo smanjiti težinu ali trebalo bi da budete svesni da vi želite skinuti salo i da vam je bitniji obim u santimetrima a ne ono što pokazuje vaga.Kada se prekine sa nekim preparatom ili dijetom organizam opet uspostavi prirodni odnos tečnosti i vi za kratko vreme vidite da su se kilogrami vratili.

Najbže mršavljenje se može postići kombinacijom tri bitne stvari: ishrane,suplemenata za mršavljenje i vežbanja ili barem bilo koja dva od njih.

Najvažnija stvar je ishrana,način naše ishrane je prvi razlog  koji je prouzrokovao gojenje i nije važan samo za mršavljenje već i za buduće održanje dobre težine.Badava ćete se truditi i smršati ako posle nastavite po starom i ponovo nagomilate salo.

Najvažnije je u ishrani izbegavati jednostavne ugljene hidrate koji se brzo razgradjuju i lako metabolišu u masne ćelije.Ovi ugljeni hidrati se još nazivaju i “beli” jer ih najviše ima u belim namirnicama kao što su : beli hleb, pirinač, žitarice, krompir, testenina i peciva.

Pijte samo običnu vodu a ne kalorije.
Gazirana pića,voćni sokovi,pivo,vino,žestoka alkoholna pića i sl. sadrže veliki broj praznih kalorija koje se veoma brzo metabolišu u salo.Izbegavajte sva ova pića ,ako volite sokove pijte one bez šećera,sveže cedjene i vodu u što većim količinama.Šolja kafe bez šećera i šolja zelenog čaja svakog dana su takodje od koristi za ubrzanje metabolizma.
Izbegavajte slatkiše ,grickalice i brzu hranu ako već nemožete da živite bez njih,odredite jedan dan nedeljno kada ćete ih konzumirati.Svakodnevno dodavanje malog viška kalorija je najopasnije jer se lagano gojimo dodajuči svakog dana po nekoliko desetina grama … a godina ima 365 dana.
Trebamo biti svesni važnosti mišićne mase u našem telu,mišići su najveći potrošači kalorija i veoma su bitni za održavanje težine i sprečavanje gojenja.Veći procenat mišićne mase jeste jedan od glavnih razloga zašto se pojedini ljudi ne goje iako unose velike količine hrane.
Za održanje i izgradnju mišićne mase treba unositi što više proteina a najbolji izvori su nemasna mesa: pileće grudi,ćureće grudi,teletina,junetina,svinjska kremenadla,riba,meso divljači,kunića…

Najbrže se može smršati ponavljanjem istih ili sličnih obroka svakog dana evo primera jedne takve dijete kojom se unosi dosta proteina.

Doručak-kajgana od jednog belanca i jednog celog jajeta
Ručak 100 grama pilećih grudi sa 100 grama neke mahunarke ili povrća po izboru
Večera 100 grama svinjske kremenadle sa 100 grama neke mahunarke (dve male šolje čorbasto kuvanog pasulja ili graška) ili povrća po izboru

Mahunarke:
Sočivo
Crni pasulj
Pinto pasulj

Povrće:
Spanać
Špargla
Grašak
Mešano povrće
Svakoga dana jelovnik je isti menjate samo povrće i mahunarke,hleb ne treba jesti ako baš nemožete izdržati pojedite tanku krišku crnog hleba.
Vežbajte pet dana u nedelji ako nemate uslove za druge vežbe hodajte brzo 45 do 60 minuta.

Na kraju treba pomenuti i suplemente za mršavljenje pre svega Herbalife proizvode za mršavljenje od kojih je najpoznatiji Šejk Formula 1 koji se koristi umesto dva obroka dnevno i sa svojih samo 220 kalorija i svim važnim vitaminima i mineralima omogućuje efikasno ,brzo i trajno mršavljenje.
Pročitaj više …>>> Herbalife šejk Formula 1

 

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *