Kako najbolje smršati

Kako najbolje smršati,na ovo pitanje postoje brojni odgovori ali…
Svako ko se bar malo zainteresovao za mršavljenje zna ključeve gubitka težine: Jedite manje i vežbajte više!

Zvuči jednostavno, ali u kontekstu realnog života i njegovih zahteva, to može biti sve samo ne jednostavno.Pa kako onda najbolje smršati? Da biste saznali,evo nekih najčešće pominjanih saveta .

Kako najbolje smrsati 1: Pijte puno vode ili drugih pića bez kalorija.

LJudi ponekad mešaju žeđ sa glađu. Tako možete uneti nepotrebne kalorije umesto čaše hladne vode iako je voda zaista ono što vam je potrebno.

“Ako vam se ne sviđa obična voda, pokušajte da dodate limuna ili čajeva kao što su mango ili breskva, koji imaju mnogo ukusa, ali su bez kalorija.

Kako najbolje smrsati 2: Razmislite šta možete da dodate od zdrave hrane, a ne šta bi trebalo da izbacite sa jelovnika.

Počnite fokusirajući se na konzumiranje preporučenih 5-9 porcija voća i povrća dnevno.
“To zvuči kao mnogo, ali dobro je i vredi, jer u isto vreme unosite vitamine,minerale i biljna vlakna koja izazivaju osećaj sitosti.
Sa ovoliko voća i povrća je manje verovatno da ćete prejesti,avoće i povrće pomaže rastvaranje masti.A da ne pominjemo zdravstvene koristi voća i povrća. Više od 200 studija dokumentovalo je sprečavanje bolesti kvalitetnim fitohemikalijama koje se mogu naći u voću i povrću.
Spremajte jela od povrća, umesto samo da ga služite sa strane na tanjiru.
Potražite zdrave recepte postoji miloion ukusnih kombinacija sa sezonskim povrćem.

Kako najbolje smrsati 3: Razmislite da li ste stvarno gladni.

Kad god osećate potrebu da jedete, potražite fizičke znake gladi.
Glad je način na koji vam vaše telo kaže da mu je potrebno gorivo, pa kad žudnja za hranom ne dolazi od gladi,uzimanje hrane nikada neće zadovoljiti ovu žudnju.
Kada završite jelo, treba da se osećate bolje – ne napunjeni, naduveno ili umorno.
Vaš želudac je samo veličine pesnice, tako da je potrebno samo pregršt hrane da popuni dobro.
Uzimajući vaše malih porcija hrane svakog dana bićete u stanju da bolje upravljate sa svojim osećanjima gladi i sitosti.

Kako najbolje smrsati 4: Budite izbirljivi oko večernjih grickalica.

Besmislena ishrana se najčešće pojavljuje posle večere, kada konačno sednete i opustite se.
Sedeti sa kesom čipsa ili kolača ispred televizije je primer ishrane pod amnezijom, gde možete jesti bezumno bez osećanja da ste gladni, ali iz navike.
Ili zatvaranje u kuhinju posle određenog sata ako kasno uveče baš osetite jaku glad koja nije proizvod nervoze ili navike možete sebi dozvoliti nisko kalorijsku užinu, kao 100-kalorija paket keksa ili pola šolje sladoleda niske masnoće.Ako posle petnaestak minuta i dalje osećate glad popijte čaj sa kašičicom meda.Naš mozak registruje sitost posle deset do petnaest minuta od uzimanja hrane i ovo je važna činjenica za izbegavanje prejedanja.

Kako smršati najbolje 5: Uživajte u svojim omiljenim jelima.

Mislim da je izbacivanje omiljene hrane kontraproduktivno kod svakog mršavljenja, jer izaziva psihičke probleme koji su neprimetni ali zbog njih volja popusta ,prekida se dijeta ili se sve češće dešavaju prejedanja.Umesto odricanja od omiljene hrane jedite je u umerenim količinama.

Ako nemate volje za vežbanje onda se trudite da što više pešačite,nemojte izbegavati obaveze koje zahtevaju hodanje,ne koristite automobil ili gradski prevoz kad nije neophodno.Sidjite jednu stanicu ranije i pešačite,posle nekoliko dana kad navikne osećaćete se fantastično ne samo fizički već i psihički jer od fizičke aktivnosti nema boljeg leka za nervozu i stres.

U savremenim uslovima života teško je sve ovo uskladiti,pa mnogi posegnu za hemikalijama,ako baš želite neko pomoćno sredstvo za mršavljenje izaberite Herbalife šejk koji je potpuno prirodan proizvod ,dnevna potreba košta kao kutija cigareta a za tri nedelje koliko traje kutija ovog proizvoda ćete imati sjajne rezultate.
Herbalife šejk za mršavljenje….pročitaj više

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *