loading...

Šta morate znati ako se odlučite za lasersku epilaciju?

Želite da trajno uklonite malje i neželjene dlaćice sa svog tela? Laserska epilacija je najefikasniji metod za tako nešto jer trajno odstranjuje ovu neprijatnost. Najvažnija stvar, kada se odlučite za ovaj tretman, je da nađete pravog stručnjaka koji će obaviti ovaj zahtevan posao i trajno vam rešiti problem. Naravno u pitanju je dermatolog, jer je on obučen za takve stvari i može vam garantovati da će sve proteći bez neželjenih problema. A to je izuzetno bitno, zar ne?

Pročitajte u nastavku teksta neke stvari koje morate znati pre nego što tretman otpočne.

epilacija

Na koji način funkcioniše laser?

Jednostavno je. Snop laserske svetlosti apsorbuje pigmente iz dlačica koje se tretiraju. Kada on dospe u unutrašnjost dlake, uništava njen koren jer se snop transformiše u toplotu koja je pogubna po samu dlaku. Kompletna dlaka se odstranjuje bez mogućnosti da ponovo izraste u dugom vremenskom periodu, a u dosta slučajeva dlake su i trajno uništene.

Kontraindikacije

Nepravilan pristup tretmanu laserske epilacije može imati kontraindikacije i zato je izuzetno bitno konsultovati se sa dermatologom i pratiti striktno njegove savete. Njega morate upoznati sa svojim zdravstvenim stanjem, zatim ga obavestiti o tome da li trenutno uzimate neke medikamente, bilo da se radi o pilulama za kontracepciju ili antibioticima. Izuzetno je važno da tokom tretmana ne budete pod terapijom bilo kakvih lekova. Takođe, laserska epilacija se ne vrši na osobama koje imaju nekih problema sa kožom, zatim kod dijabetičara, osoba sa epilepsijom, kancerom, zatim kod trudnica i osoba mlađih od 16 godina.

Kada je najbolje otpočeti tretman laserske epilacije?

Bitna stvar koju morate poštovati je ta da se ne izlažete suncu neposredno pre i tokom trajanja tretmana. Kao i mesec dana nakon laserske epilacije. U suprotnom mogu se javiti problemi sa pigmentima, tj. mogu nastati pigmentske fleke na vašem telu. Upravo iz ovog razloga, zimski period je najpovoljnije vreme kada se treba odlučiti za ovu metodu uklanjanja neželjenih dlačica.

A ako se ipak odlučite da tretman radite tokom proleća ili možda leta, kremu sa visokim zaštitnim faktorom morate redovno nanositi na vaše telo.

Imajte na umu da laserska operacija kožu čini jako osetljivom i nežnom, i zato je u tom periodu morate što manje izlagati spoljnim uticajima.

Važno je imati strpljenja

Dlake, da bi bile podvrgnute tretmanu laserske epilacije, treba da dostignu određenu dužinu. Preporuka je da se osam nedelja ne depilirate, bilo voskom ili aparatom, iz prostog razloga da bi dlake bile dovoljno dugačke kao i da bi sve izrasle i bile vidljive.

Jedan tretman u najvećem broju slučajeva neće biti dovoljan, ali to nikako ne treba da vas obeshrabri. Razlog za tako nešto leži u činjenici da dlaka ima tri faze i to nastajanje, rast i stagniranje. Nakon toga nestaje i zamenjuje je nova dlaka. Ali problem je što sve sve dlake nemaju isti ritam, pa će tako jedan deo dlaka biti uništen posle prvog tretmana, a za one mlađe dlake će biti potrebno ponoviti tretman.

Naravno, tretman se ponavlja dok dlake potpuno prestanu da rastu i tada ćete biti sigurni da ste se izborili da ovim problemom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *