PA TO NAM TREBA! Ona je otkrila caku kako da skineš 5 kg BEZ MUKE!

Lakše je nego što izgleda…

Suzi Barel je nutricionistkinja poznata po svom čuvenom triku korigovanja kilaže uz pomoć taktike “limitirani sati jela”.

Kako Suzi kaže, prvi obrok bi trebalo da bude između osam i devet časova ujutro, dok bi poslednji trebalo da bude u 18 ili 19 časova.

Na taj način se pravi “efekat mršavljenja preko noći”, po njenim rečima. A, kada su obroci razvučeni na duži vremenski period, to uzrokuje da telo skladišti više masti nego što bi trebalo i lišava nas navike da jedemo samo onda kada smo gladni. Ima logike, zar ne?

E, pa zato bi, smatra Suzi, trebalo da imamo tačno određeno vreme kada ćemo sesti da jedemo, svaki put.

Pritom, trebalo bi voditi računa da najveći obrok u toku dana ne bude i poslednji. Upravo zato je jako važno da doručak ili ručak bude veoma obilan, a večera što lakša i obavezno nekoliko sati pre odlaska u krevet.

Suzi, takođe, savetuje potpuno izbacivanje grickalica, bilo da se radi o keksu, voću ili kafi. Broj kalorija iz grickalica se često svede na više od 400 dnevno, a mi toga nismo ni svesni.

Ono što Barelova savetuje jesu obroci koji će nas držati po tri, četiri sata site.

Naravno, sokovi i ostale tečnosti su, takođe, veoma kalorične i trebalo bi ih izbegavati.

– Nije istina da nas one mogu zasititi, tako se samo još više gojimo – rekla je Suzi.

Zato, nutricionistkinja savetuje mnogo više vode i čajeva.

Što, zapravo, i ne zahteva radikalne promene u našim životima, a može učiniti da izgledamo neuporedivo bolje. Vredi probati, zar ne?

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *