Zamenite jutarnju kafu ovim NAPITKOM i istopićete kilograme!

Toliko je lako…

Baš kao kafa, crni čaj može da zadovolji vašu jutarnju potrebu za kofeinom, a ujedno uticati na rad metabolizma i podstaknuti mršavljenje.

Prema pisanju portal “Reader’s Digest”, zbog visokog sadržaja kofeina, crni čaj je idealan napitak za razbuđivanje i podizanje energije ujutro.

On može poslužiti kao zamena za kafu, a nikako ne treba zanemariti njegov celokupan uticaj na organizam.

Istraživači sa Univerziteta Kalifornija su dokazali da crni čaj može da proizvede zdravu bakteriju u crevima i podstakne bolji rad metabolizma.

Mršavljenje uz crni čaj

“Crni čaj pokreće rad mikrobioma (mikroorganizama u metabolizmu), koji poboljšavaju zdravlje i smanjuju telesnu težinu. Za ljubitelje crnog čaja, ovo je samo još jedan razlog zašto treba da nastave svoju dobru naviku”, rekla je doktora Zaoping Li, voditeljka Centra za ljudsku ishranu na Univerzitetu Kalifornija.

Osim što se crni čaj najpre pije u kombinaciji sa mlekom, mnogi nutricionisti savetuju da ga začinite sa limunom. U kombinaciji sa vitaminom C, to će imati još veći uticaj na metabolizam.

Ipak, oni napominju da bi dnevno trebalo da popijemo jednu do dve šolje. Trudnice, kao i ljudi koji su osetljivi na kofein bi trebalo da pripaze.

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *