loading...

3 neverovatno zdrave namirnice koje nikako ne smete da jedete pre treninga jer će napraviti pakao u organizmu

Ovi opasni zalogaji ne mogu da se nose sa vašom fitnes rutinom, pa ih izbegavajte po svaku cenu.

Međutim, neke takozvane zdrave namirnice mogle bi da budu opasne za konzumiranje neposredno pre treninga, kao što su orašasti plodovi ili namirnice bogate vlaknima.

Britanski šampion u rvanju Kit Mekniven veruje da se mnogi ljudi upuštaju u fitnes putovanje bez predznanja o postizanja najboljih rezultata.

Lični trener i vlasnik “True Path Fitness-a” takođe je naglasio da je potrebno da prođe vreme da bi se hrana svarila, inače možete da dobijete grčeve ili nelagodnosti tokom vežbanja.

Ono što pokreće tvoje telo imože imati dramatičan efekat na uspeh vašeg treninga, što znači da je važno znati šta jesti, a šta ne, pred ulazak u teretanu.

Ove tri stvari koliko god da su zdrave su najveći neprijatelji vašem telu ako ih konzumirate neposredno pre vežbanja.

Sve što je začinjeno

Vežbanje bi trebala da učini da se osećate kao da možete da osvojite svet, a ne suprotno.

Ako unosite ukusnu začinsku hranu pre nego što počnete sa radom u teretani, možete rizikovati da dobijete ozbiljne grčeve. Začini zahtevaju dosta vremena za varenje, i nije baš idealano da jedete ovakve namirnice kada ste već planirali da vežbate.

Namirnice bogate vlaknima

Kad govorimo o zdravom načinu života, namirnice bogate vlaknima su neizostavne.One mogu biti od pomoći u regulisanju težine i smanjenju rizika od srčanih oboljenja. Nakon toga, hrana kao što je povrće, puno voća i celih žitarica teže se vari u organizmu.

Ovo može dovesti do neprijatnog osećaja tokom treninga, što će negativno uticati na efikasnost vežbanja i rezultata koji se njime postižu.

Orašasti plodovi

Ovi plodovi su odlična hrana, ali njihov sadržaj masti je izuzetno visok. Masnoće polako putuje kroz vaše telo, što znači da će više krvi doći do vašeg gastrointestinalnog trakta i jetre kada pokušavate da svarite ovakvu hranu.

Naravno, neophodno je da ostavite sebi dovoljno vremena da se vaša hrana svari kako bi izbegli bilo kakve grčeve ili neprijatnosti tokom treninga.

Ako imate malo vremena, onda neka to budu piletina i smeđi pirinač ili ukusni omlet. Ili jednostavno pojedite bananu, ona će vam dati potrebnu energiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *