Čuvena dizajnerka promađena mrtva: Ostavila oproštajnu poruku, pa se obesila crvenom ešarpom o kvaku

Bogata žena se obesila crevenom ešarpom u svome stanu

Američka modna dizajnerka Kejt Spejd pronađena je mrtva u svom stanu na Park Aveniji ovog utorka, potvrdila je njujorška policija.

Kako prenosi Njujork Tajms, Spejdova (55) se obesila crvenom ešarpom za kvaku u svom stanu. Pronašla ju je kućna pomoćnica, koja je pozvala policiju. Kako žena nije davala znakove života, zvanično vreme smrti oglašeno je u 10.26 prepodne.

Prema prvim informacijama, dizajnerka je ostavila oproštajnu poruku, ali nije objavljeno šta u njoj piše.

Muž Spejdove bio je sve vreme prisutan, ali policija nije rekla gde se u to vreme nalazi njihova ćerka.

Kejt Spejd bila je deo prvog moćnog talasa američkih savremenih dizajnerki čiji je uspon počeo tokom ’90-ih godina. Izgradila je brend odeće i aksesoara koji su obožavale žene od stila. Njeni dizajni bili su veseli, krojevi oslobađajući, a printovi svetlih boja. Ona je sama predstavljala otelotvorenje sopstvene estetike, sa frizurom koja je posećala na visoke valove iz 1960-ih, štreberskim naočarima i širokim osmehom, kojim je maskirala visoku profesionalnost, ozbiljnu posvećenost poslu i ambiciju da stvori globalni brend.

Sa svojim tadašanjim verenikom, a kasnije i mužem, osnovala je “Kejt Spejd” 1993. godine. Za nekoliko godina otvorila je SoHo butik i pokupila nekoliko nagrada iz svoje branše, a njeno ime postalo je sinonim za slatke, a praktične torbice koje su postale statusni simbol, primamljiv za sve Amerikanke, te su ih jednako nosile i poslovne žene i mlade devojke.

Spejdova je svoju kompaniju prodala 1999. godien Nejman Markus Grupi, koja ju je opet dalje preprodala. Iako je sve vrme bila lice svog brenda, njen muž je u jednom intervjuu rekao da ona nikada nije želela da bude u centru pažnje.

Bračni par je napustio kompaniju pre 11 godina i posvetio se drugim projektima. Dizajnerka se koncentrisala na porodicu i filantropiju, a pre dve godine je sa svojim mužem i dvoje prijatelja osnovala novu liniju aksesoara “Fraces Valentajn”. Bila je toliko posvećena ovom projetku da je u jednom intervjuu otkrila kako je svoje prezime promenila iz Spejd u Valentajn.

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *