10 namirnica koje će sprečiti starenje i bore na vašim rukama

Niko ne želi da se bori sa borama koje odaju godine

Bore su posledica gubitka elastičnosti kože i povezane su sa procesom starenja, a najčešće se javljaju na licu i vratu, ali i na mestu na kojem ih je teško sakriti operacijama, kremama i šminkom – na rukama.

Bore na rukama mogu da budu i posledica izlaganja suncu, napornih treninga, zagađenja, pušenja, dehidratacije, loše ishrane, promene hormona, nekih lekova i genetike. Mnogi ne vode računa o rukama sve do momenta kada više i ne može mnogo toga da se uradi i kada je svaki napor da se nešto promeni uzaludan. Međutim, postoji način da primenom nekih namirica koje imate sigurno u kući malo popravite situaciju ili sprečite pojavu bora.

Maslinovo ulje

Bogato je zdravim mastima koje će vaše ruke održavati nežnim i ber bora. Stimuliše proizvodnju kolagena i zateže kožu smanjujući starenje. Sve što trebate da uradite je da utrljate ulje u ruke svakog dana i masirate 5 do 10 minuta pre nego stavite pamučne rukavice, a ovaj postupak ponavljajte pre spavanja. Jednom nedeljno uradite piling od jedne kašike maslinovog ulja i šećera.

Kokosovo ulje

Učiniće vašu kožu nežnom i hidriranom i štiti je od UV zraka. Pre spavanja umasirajte u kožu toplo kokosovo ulje i masirajte oko 5 minuta kružnim pokretima i stavite rukavice za maksimalne rezultate.

Aloe vera

Veoma je efikasna protiv bora jer sadrži prirodne hidrirajuće elemente, a gel sadrži i polisaharide koji stimulišu regeneraciju kože. Poboljšava tonus, a sve što trebate da uradite je da nanesete gel i masirate nekoliko minuta. Nakon što odstoji 15 minuta isperite ruke mlakom vodom.

Med

Utrljajte malo meda u ruke i ostavite da odstoji oko 10 minuta i nakon toga isperite ga mlakom vodom. Ponovite to jednom do dva puta dnevno.

Paradajz

Bogati su antioksidantima koji pomažu da se popravi oštećena koža i odlaže strenje kože i čini je manje podložnom borama. Parče paradajza utrljajte u ruke i njime masirajte 5 minuta, čekajte još 5 minuta i isperite hladnom vodom. Ponovite to dva puta dnevno.

Zeleni čaj

Zbog antioksidanata, odličan je u borbi protiv starenja. Jednom nedeljno izmešajte 1 kašiku listića zelenog čaja. 2 do 3 kašike jogurta i malo kurkume. Nanestite na dlanove i ostavite da odstoji 20 minuta pre nego ga isperete mlakom vodom.

Pire od banana

Ovo voće bogato je vitaminima A, B i E, gvožđem, magnezijumom, cinkom i kalijumom pa pomaže da se koža ne izbora. Spljeskajte jednu bananu i napravite od nje pastu koju ćete naneti na vaše dlanove, ostavite 30 minuta pre nego je isperete mlakom vodom. Radite ovo jenom dnevno.

Avokado

Još jedno voće koje vam omekšava kožu, čini kožu elastičnom i čvrstom. Umasirajte ulje od avokada u ruke pre nego odete na spavanje.

Ricinusovo ulje

Koža ga upija i čini kožu nežnom i bez bora. Ovo ulje pomaže da se proizvede elastin i kolagen kako bi vam koža bila mladalačka. Nežno umasirajte ovo ulje u dlanove pre spavanja svakoga dana.

Esecijalno ulje lavande

Ovo ulje štiti kožu od slobodnih radikala i UV zraka. Izmešajte par kapi ovog ulja sa malo maslinovog ulja u umasirajte ga u kožu ujutru, odmah osle tuširanja. Radite to svakoga dana.

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *