Kako najlakše skinuti stomak

Najvažnije je znati kako najlakše skinuti stomak,a najlakše ne znači i zaista lako jer ne postoje čarobne formule.

Treba znati da je kod muškaraca stomak mesto sa koga se najteže skida salo,dok je kod žena to uglavnom zadnjica.

Vi ste ono što jedete, tako da pre svega morate paziti na ishranu. Nemojte konzumirati hranu kao što su kolačići, čips, slatkiši i drugi slični proizvodi a najbolje je da ih uopšte nema u vašoj kući.Ovakva hrana i zavisnost od šećera se smatraju najvećim uzrokom sala na stomaku.

Zašto je brza hrane tako loša?
Uglavnom je to zbog visokog sadržaja šećera i masti u brzoj hrani. Većina brze hrane se sastoji od rafiniranih ugljenih hidrata (sve namirnice od belog brašna) i šećera, koje kad ih pojedete se brzo podižu nivo šećera u krvi, što dovodi do smanjenja sagorevanja masti i povećanja apetita.

Potrošnja ugljenih hidrata je od suštinskog značaja za  skidanje stomaka, postoje dobri i loši ugljeni hidrati. Rafinisana brašna i namirnice koje se od njih prave, kao što su beli hleb, testenine, krofne, kolači i keks treba izbegavati. Oni mogu da izazovu nadimanje, loše varenje, kao i da dovedu do nagomilavanja masti, što je kontraproduktivno za svakog ko želi skinuti stomak!

“Dobri ugljeni hidrati”, kao što su sveže voće i povrće, trebalo bi da svakog dana budu na vašem jelovniku.

Integralni hleb treba jesti umesto belog hleba i keksa / kolačiće i torte treba izbegavati. Konzumiranje previše ugljenih hidrata može podići nivo insulina, što može da uspori metabolizam. Vaše telo ne može da metaboliše previše ugljenih hidrata odjednom, jer telu ne treba toliko energije odjednom. Višak šećera iz ugljenih hidrata će se pretvoriti u masti na stomaku.

Mnoga istraživanja su pokazala da je usvajanje Atkinsove dijete , odnosno ishrane proteinima, najlakši način za gubljenje težine.Smanjenje ugljenih hidrata povećava sagorevanje masti (lipoliza), što pomaže da se smanji stomak.

Kombinujte svoje obroke sa dobrom mešavinom proteina, ugljenih hidrata i povrća.

Pokušajte da izbegavate kasne večernje obroke. Ljudi idu pravo u krevet odmah nakon večernjeg obroka jer su umorni. Dakle, to će izazvati visok nivo šećera u krvi a kako nam za vreme spavanja netreba sva ta energija,višak šećera će samo pretvoriti u salo na stomaku.

Smanjite potrošnju alkohola. Ako pijete mnogo,jer ćete akumulirati masti oko struka. Višak alkohola zaista može da uveća stomak.
Alkohol ne sadrži nikakve hranljive materije uopšte. Dakle, sve energija iz alkohola će biti skladištena kao stomačno salo!

Vežba je od vitalnog značaja za mršavljenje i dugoročno zdravlje. Vežbanje ima neposredan uticaj na masu,jer ako vežbate utrošićete energiju. Telo zamenjuje izgubljenu energiju razgradnjom šećera iz rezerve u masnim ćelijama. To je razlog zašto gubimo težinu (masti) kada vežbamo. Vežba takođe pomaže izgradnju mišića, a to znači da je vaš metabolizam stalno podignut.

Ključ za skidanje stomaka je često vežba. Predlažemo vežbanje najmanje 7 puta nedeljno. Ako može 2 treninga dnevno još bolje.
Treba biti svestan da nije moguće skinuti samo stomak,osobe sa salom na stomaku u većini slučajeva imaju salo i na drugim delovima tela.Naše telo skida salo po svojim mehanizmima pa je potrebno pristupiti kompletnom mršavljenju,da bi pored ostalog skinuli i salo na stomaku.
Na ovom sajtu možete pronaći dosta saveta za mršavljenje ali nema tu ničega što je lako.

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *