Kako skinuti kilograme

Kako skinuti kilograme saveti
Mnogi bi hteli da skinu kilograme preko noći kao čarobnim štapićem ali kako se višak kilograma ne stvara preko noći nemogu se ni skinuti lako.Proces stvaranja viška kilograma bolje reći sala je postepen i obično traje godinama.

Aku su potrebe vašeg organizma prema vašoj aktivnosti,polu i godinama starosti 2000 kalorija a vi svakog dana unosite 300 kalorija više za godinu dana možete dobiti i 10 kilograma viška.Što više kilograma sala imate proces gojenja je sve sporiji ali na sreću proces mršavljenja je brži.

Što znači da osoba koja ima 20 kilograma viška može mnogo lakše i brže skinuti 5 kilograma nego osoba koja ima 5 kg viška.

Gojaznost nije samo estetski problem već pre svega zdravstveni problem.Osobe sa viškom kilograma podložnije su mnogim oboljenjima a pre svega bolestima srca i krvnih sudova,jetre,dijabetesu….

Prema statističkim podacima jako gojazne osobe žive mnogo kraće od ljudi sa normalnom težinom.

Sve su ovo zastrašujući podaci a za skidanje kilograma pre svega treba imati volju i promeniti loše navike.

Problem broj 1 je loša ishrana.Morate biti svesni da sa godinama počevši već od dvadesetpete počinje lagano da opada potreba za kalorijama pa ako nastavite da se hranite kao u mladjim godinama lagano ćete imati sve više i više sala.Do povećanja količine sala dolazi i zbog toga što procenat mišića u ukupnoj telesnoj masi takodje s godinama opada.Kako se smanjuje količina mišićnog tkiva na račun sala takodje opada i potrebama za kalorijama jer su mišići najveći potrošači kalorija.

Ono što mi možemo da učinimo kao odgovor je da promenimo način ishrane i da budemo fizički aktivniji.Kako fizička aktivnost za mnoge predstavlja nešto užasno i nezamislivo preostaje samo promena načina ishrane.

Gazirana pića i takozvani voćni sokovi koji su puni šećera sadrže velike količine praznih kalorija koje postaju salo.

Grickalice poput čipsa i slatkiši takodje se veoma lako pretvaraju u salo.

Brza hrana poput pice,bureka,peciva i hamburgera takodje je za izbegavanje.Beli hleb testenine i sve što je od belog brašna se metaboličkim procesima veoma lako i brzo pretvara u salo.

Samo izbegavanjem ovih namirnica se mogu postići neki rezultati u mršavljenju.
Ishranu treba bazirati na što više voća i povrća kao i na umerenim količinama nemasnih mesa i ribe.

Zaposlenom čoveku često sve ovo nije lako da sprovede.

Ako su vaše dnevne potrebe 2000 kalorija a vi unosite 600 kalorija manje prilično brzo ćete smršati a odlični rezultati se mogu postići već za manje od mesec dana.

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *