Kako smršati posle porodjaja

Mnoge mlade mame postavljaju pitanje kako smršati posle porodjaja.Veoma često i posle bitnih promena u ishrani salo se ne skida a posebno ono u predelu stomaka.

Redovna adekvatna fizička aktivnost i to po mogućnost svakoga dana je savet broj jedan za mršavljenje posle porodjaja.Posvetiti se samo promenama u ishrani i dijetama u slučajevima kada se kilogrami žele skinuti posle porodjaja obično nije dovoljno..

Ovde postoji jedan krupan problem a to je da mnoge mlade mame ne vole telesne aktivnosti kao što su džoging,pilates,aerobik pa čak ni brze šetnje, vožnju bicikla i sl.Zbog savremenog načina života svi smo mi postali lenji ali, treba imati volje za jedan sat vremena brze šetnje ili vožnje bicikla svakog dana.Ova telesna aktivnost i boravak na svežem vazduhu preporodiće vas ne samo fizički već i psihički a što najviše želite doći će do sagorijevanja masnoća.Ukoliko se odlučite za fitness treniranje pod nadzorom, tada će biti dovoljno i da idete na treninge 2-3 puta nedeljno.

Salo na stomaku će nestajati malo-pomalo ako stavite pod kontrolu unos kalorija, unoseći više proteinske obroke, a telesnom aktivnošću uzrokujete sagorevanje sala.Vežbe koje uključuju najveće mišićne grupe kakve su noge i ruke sagorevaju najviše kalorija.

Ne postoji nikakvo magično rešenje, pa ni ”dodaci ishrani” ne mogu biti dovoljni ako isehrana nije postavljena na pravi način.Nije bitan samo na kalorijski unos, već i hranjivost obroka.Nije dovoljno samo paziti da se ne unosi masna hrana jer od masnoća za stvaranje i održanje masnih ćelija su bitniji ugljeni hidrati.Ako ne možete smršati posle porodjaja vaša ishrana je možda prebogata ugljenim hidratima,posebno ako više ne dojite bebu trebalo bi da ih redukujete na najmanju moguću meru.

Pazite da jedete što manje krompira,pirinča ,belog hleba, peciva i testenina.

Od voća ne pretjerujte sa grožđem i bananama, a svakog dana jedite jabuke jer su one najbolje voće za mršavljenje.Takodje su dobre i mandarine, narandže, povremeno i grejpfrut .Ne zaboravite i antioksidanse i dijetalnim vlaknima bogato bobičasto voće kao što su maline, ribizle i borovnice.Sve ove voćke mogu biti odlične užine i zamena za slatke i slane grickalice i slatkiše.Ako je sezona zelene salate obavezno je konzumirajte u velikim količinama jer ima uticaja na smanjenje celulita.

Jela od ribe i morskih plodova pripremajte najmanje 2-3 puta nedeljno, pri tom izbegavajući prženje u tiganju.
Za doručak konzumirajte integralne pahuljice,pazite da to ne bude klasični cornflakes ili druge pahuljice u kojima ima skrivenih šećera.Pijet najmanje dva litra vode,gazirane i slatke voćne sokove potpuno ukinite.
Jedite pet obroka dnevo tri glavna i dve užine.I trudite se da ne preskočite ni jedan obrok jer svako preskakanje obroka usporava metabolizam i blokira sagorevanja sala.

 

------
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *